Home

Mesajul ambasadorului după alegerile prezidenţiale

Dragi români,

La turul doi al alegerilor prezidenţiale, cetăţenii români care au votat la Paris au stabilit o cifră record de alegători care şi-au exprimat opţiunea : 7639. Doresc să le mulţumesc tuturor românilor din Paris care s-au prezentat la vot într-un număr atât de mare, dând dovadă de înţelegere în condiţii dificile, care au pus la încercare răbdarea tuturor. Regret sincer faptul că au rămas cetăţeni români care nu au putut vota, deşi au fost depuse eforturi mai mult decât considerabile pentru creşterea eficienţei procesului de vot.

Mulţumesc, de asemenea, voluntarilor. Acest rezultat nu ar fi fost posibil fără susţinerea şi implicarea fără precedent din partea celor 30 de voluntari prezenţi începând cu orele 6.00 dimineaţa şi până la terminarea programului de vot, care au oferit informaţii, au răspuns întrebărilor cetăţenilor şi au explicat în detaliu paşii necesari pentru fluidizarea procesului de vot.

Mulţumesc observatorilor care au vegheat, fără pauze, la respectarea condiţiilor de transparenţă şi corectitudine a votului. Societatea civilă a putut astfel să beneficieze de informaţii rapide şi imparţiale privind derularea procesului electoral, cu respectarea cadrului legal existent.

Mulţumesc membrilor celor două comisii electorale, care timp de 14 ore au muncit fără întrerupere pentru ca un număr cât mai mare de români să poată să îşi exercite dreptul la vot.

În sfârşit, ţin să mulţumesc colegilor din Ambasadă, Secţia consulară şi Institutul Cultural Român pentru dedicaţia şi profesionalismul cu care au acţionat nu numai în ziua votului, dar şi în perioada de pregătire a derulării procesului de vot.

Bogdan Mazuru

 

Rezultatul concursului pentru selecția și atribuirea bursei „Ierunca-Lovinescu” 2019/2020

15.07.2019

PROCES-VERBAL încheiat astăzi, 12 iulie 2019, cu ocazia concursului organizat pentru…

Personalități franceze decorate la Ambasada României la Paris pentru reușita Sezonului România-Franța

12.07.2019

La 11 iulie 2019, ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a înmânat unor…

Ambasadorul Luca Niculescu a fost reales președinte al Grupului ambasadorilor francofoni din Franța în cadrul Adunării Generale anuale

05.07.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a condus în calitate de președinte al…

Comemorarea Debarcării din Normandia, la Sainte-Mère-Eglise

10.06.2019

Comemorarea Debarcării din Normandia a fost marcată, la 9 iunie 2019, la Sainte-Mère-Eglise, în …