Home

Mesajul ambasadorului după alegerile prezidenţiale

Dragi români,

La turul doi al alegerilor prezidenţiale, cetăţenii români care au votat la Paris au stabilit o cifră record de alegători care şi-au exprimat opţiunea : 7639. Doresc să le mulţumesc tuturor românilor din Paris care s-au prezentat la vot într-un număr atât de mare, dând dovadă de înţelegere în condiţii dificile, care au pus la încercare răbdarea tuturor. Regret sincer faptul că au rămas cetăţeni români care nu au putut vota, deşi au fost depuse eforturi mai mult decât considerabile pentru creşterea eficienţei procesului de vot.

Mulţumesc, de asemenea, voluntarilor. Acest rezultat nu ar fi fost posibil fără susţinerea şi implicarea fără precedent din partea celor 30 de voluntari prezenţi începând cu orele 6.00 dimineaţa şi până la terminarea programului de vot, care au oferit informaţii, au răspuns întrebărilor cetăţenilor şi au explicat în detaliu paşii necesari pentru fluidizarea procesului de vot.

Mulţumesc observatorilor care au vegheat, fără pauze, la respectarea condiţiilor de transparenţă şi corectitudine a votului. Societatea civilă a putut astfel să beneficieze de informaţii rapide şi imparţiale privind derularea procesului electoral, cu respectarea cadrului legal existent.

Mulţumesc membrilor celor două comisii electorale, care timp de 14 ore au muncit fără întrerupere pentru ca un număr cât mai mare de români să poată să îşi exercite dreptul la vot.

În sfârşit, ţin să mulţumesc colegilor din Ambasadă, Secţia consulară şi Institutul Cultural Român pentru dedicaţia şi profesionalismul cu care au acţionat nu numai în ziua votului, dar şi în perioada de pregătire a derulării procesului de vot.

Bogdan Mazuru

 

Lista secțiilor de votare organizate în Franța și Monaco pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

25.10.2019

1. Paris 1 - Ambasadă, Palatul Béhague, etaj 1, 123, Rue Saint-Dominique, 75007, Paris 2. Paris …

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …