Home

Mesajul ambasadorului după alegerile prezidenţiale

Dragi români,

La turul doi al alegerilor prezidenţiale, cetăţenii români care au votat la Paris au stabilit o cifră record de alegători care şi-au exprimat opţiunea : 7639. Doresc să le mulţumesc tuturor românilor din Paris care s-au prezentat la vot într-un număr atât de mare, dând dovadă de înţelegere în condiţii dificile, care au pus la încercare răbdarea tuturor. Regret sincer faptul că au rămas cetăţeni români care nu au putut vota, deşi au fost depuse eforturi mai mult decât considerabile pentru creşterea eficienţei procesului de vot.

Mulţumesc, de asemenea, voluntarilor. Acest rezultat nu ar fi fost posibil fără susţinerea şi implicarea fără precedent din partea celor 30 de voluntari prezenţi începând cu orele 6.00 dimineaţa şi până la terminarea programului de vot, care au oferit informaţii, au răspuns întrebărilor cetăţenilor şi au explicat în detaliu paşii necesari pentru fluidizarea procesului de vot.

Mulţumesc observatorilor care au vegheat, fără pauze, la respectarea condiţiilor de transparenţă şi corectitudine a votului. Societatea civilă a putut astfel să beneficieze de informaţii rapide şi imparţiale privind derularea procesului electoral, cu respectarea cadrului legal existent.

Mulţumesc membrilor celor două comisii electorale, care timp de 14 ore au muncit fără întrerupere pentru ca un număr cât mai mare de români să poată să îşi exercite dreptul la vot.

În sfârşit, ţin să mulţumesc colegilor din Ambasadă, Secţia consulară şi Institutul Cultural Român pentru dedicaţia şi profesionalismul cu care au acţionat nu numai în ziua votului, dar şi în perioada de pregătire a derulării procesului de vot.

Bogdan Mazuru

 

Alegerile europarlamentare, 26 mai 2019

26.02.2019

Duminică, 26 mai 2019, vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European (PE). Lista secțiilor …

Ambasadorul Luca Niculescu a lansat, la Academia Franceză, Marele Premiu al ambasadorilor francofoni

21.03.2019

Sub președinția ambasadorului României, Luca Niculescu, Grupul Ambasadorilor Francofoni din…

Ministrul francez al Culturii și ambasadorul României în Franța au lansat jocul „ROMANICA”

19.03.2019

Ministrul francez al Culturii, Franck Riester și ambasadorul României în Franța, Luca…

Reuniunea informală a miniștrilor europeni responsabili pentru domeniul dizabilității

15.03.2019

România, în calitate de președinție rotativă a Consiliului UE, împreună cu Franța, a…