România

B Aurescu: România va rămâne angajată în cooperarea internaţională privind comemorarea şi cercetarea Holocaustului

27.01.2015

B Aurescu: România va rămâne angajată în cooperarea internaţională privind comemorarea şi cercetarea Holocaustului​România va rămâne puternic angajată în cadrul cooperării internaţionale în materie de educaţie privind Holocaustul, comemorare şi cercetare a Holocaustului, precum şi în prevenirea unor tragedii similare, a declarat marţi ministrul afaceri

K.Iohannis: Cea mai importantă lecţie a evenimentului de acum 156 de ani este puterea solidarităţii

24.01.2015

K.Iohannis: Cea mai importantă lecţie a evenimentului de acum 156 de ani este puterea solidarităţii​Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat sâmbătă, la Iaşi, unde a participat la manifestările prilejuite de împlinirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, că puterea solidarităţii este "cea mai importantă lecţie a evenimentului de acum 156 de ani".

B. Aurescu: UE nu-şi poate permite să facă paşi înapoi faţă de partenerii săi estici

21.01.2015

B. Aurescu: UE nu-şi poate permite să facă paşi înapoi faţă de partenerii săi esticiMinistrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a declarat, miercuri, că Uniunea Europeană nu-şi poate permite să facă paşi înapoi în relaţia cu partenerii săi estici şi că trebuie să calibreze oferta în funcţie de opţiunile politice şi aşteptările acestora.

Premierul le-a prezentat ambasadorilor statelor UE priorităţile României în contextul regional

20.01.2015

Premierul le-a prezentat ambasadorilor statelor UE priorităţile României în contextul regional​Premierul Victor Ponta a prezentat, marţi, priorităţile României în plan european în contextul provocărilor actuale cu care se confruntă UE şi respectiv vecinătatea sa şi a expus evoluţiile şi perspectivele în plan economic în cadrul întâlnirii semestriale cu ambasadorii statelor membre UE în România, cu ocazia preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către Letonia, informează Biroul de presă al Guvernului.

Bogdan Aurescu susţine necesitatea combaterii cauzelor terorismului la nivel european

19.01.2015

Bogdan Aurescu susţine necesitatea combaterii cauzelor terorismului la nivel europeanŞeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, a participat luni, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, ocazie cu care a reiterat condamnarea atacurilor teroriste de la Paris şi a subliniat că este extrem de important să fie combătute şi cauzele terorismului, măsurile de aplicare a legii fiind necesare, dar nu şi suficiente.

K. Iohannis: Am reiterat invitaţia ca secretarul general al NATO să viziteze România

16.01.2015

K. Iohannis: Am reiterat invitaţia ca secretarul general al NATO să viziteze RomâniaPreşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că a reiterat invitaţia ca secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, să viziteze România şi că va conveni un moment potrivit cu acesta.

Ziua de 15 ianuarie, o mare sărbătoare a poporului român

15.01.2015

Ziua de 15 ianuarie, o mare sărbătoare a poporului român​Preşedintele Academiei Române, acad. Ionel-Valentin Vlad, a afirmat joi că 15 ianuarie - ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale - reprezintă o mare sărbătoare a poporului român.

K. Iohannis: Juncker m-a asigurat de tot sprijinul în chestiunea intrării României în Schengen

15.01.2015

K. Iohannis: Juncker m-a asigurat de tot sprijinul în chestiunea intrării României în SchengenPreşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a asigurat de tot sprijinul în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen.

Extinderea Parteneriatului strategic cu SUA, progresele în justiţie şi combaterea corupţiei, discutate de Iohannis şi Nuland

14.01.2015

Extinderea Parteneriatului strategic cu SUA, progresele în justiţie şi combaterea corupţiei, discutate de Iohannis şi NulandPreşedintele Klaus Iohannis a primit-o miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene şi eurasiatice, cu care a discutat despre dorinţa României de a întări Parteneriatul strategic cu SUA prin extinderea colaborării nu doar în domeniul militar, ci şi economic, cât şi despre progresele în domeniul reformei justiţiei şi al combaterii corupţiei.

Nuland a adresat mulţumiri României pentru contribuţiile la securitatea regională, euroatlantică şi globală

14.01.2015

Nuland a adresat mulţumiri României pentru contribuţiile la securitatea regională, euroatlantică şi globală​Ministrul Afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut miercuri o întrevedere cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, care a adresat mulţumiri României pentru contribuţiile semnificative în planul securităţii regionale, euroatlantice şi globale.

Servicii consulare la Bordeaux -13,14 martie 2015

26.01.2015

În cadrul programului de acordare de asistență consulară de tip „consulat itinerant”, o echipă a Consulatului General al României la Lyon…

Servicii consulare la Nantes – 13 martie 2015

22.01.2015

În cadrul programului de acordare de asistență consulară de tip „consulat itinerant”, o echipă a Sectiei consulare a Ambasadei Romaniei in…

Servicii consulare la Lille – 19 martie 2015

22.01.2015

În cadrul programului de acordare de asistență consulară de tip „consulat itinerant”, o echipă a Sectiei consulare a Ambasadei Romaniei in…

Declarația ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu referitoare la atacul terorist care a avut loc astăzi la sediul publicației franceze «Charlie Hebdo»

07.01.2015

“Îmi exprim șocul și profunda indignare față de atacul terorist fără precedent care a avut loc astăzi la sediul publicației «Charlie…