România

Miniştrii de externe român şi spaniol au evidențiat importanţa creării unei Curţi Internaţionale împotriva Terorismului

30.09.2015

Miniştrii de externe român şi spaniol au evidențiat importanţa creării unei Curţi Internaţionale împotriva Terorismului​Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi omologul său spaniol Jose Manuel Garcia-Margallo au fost gazdele evenimentului intitulat "Drumul spre o Curte Internaţională contra Terorismului. Idei şi provocări", desfăşurat marţi la New York, în marja Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Bogdan Aurescu a prezidat la New York reuniunea informală a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe din OCEMN

29.09.2015

Bogdan Aurescu a prezidat la New York reuniunea informală a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe din OCEMNŞeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, a prezidat, marţi, la New York, reuniunea informală a Consiliului Miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), în calitate de Preşedinte-în-Exerciţiu al organizaţiei

B. Aurescu: Doar o soluţie politică poate oferi un rezultat durabil în Siria

29.09.2015

Ministrul Bogdan Aurescu​Perspectivele soluţionării dosarului sirian, inclusiv în contextul evoluţiilor din dosarul nuclear iranian, reprezintă tema abordată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate al UE, Federica Mogherini, la întâlnirea cu şefii diplomaţiilor europene, cu ocazia reuniunii informale a miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre UE.

Iohannis: Statele Unite pot deveni unul dintre investitorii de top din România

28.09.2015

Preşedintele Klaus Iohannis​Statele Unite pot deveni, în anii ce urmează, unul dintre investitorii de top din România, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul transmis cu ocazia evenimentului de deschidere a forumului economic BestInvest, organizat la New York.

Iohannis: România susţine egalitatea de gen şi este angajată în promovarea drepturilor femeilor

27.09.2015

Iohannis: România susţine egalitatea de gen şi este angajată în promovarea drepturilor femeilor​Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică faptul că România susţine egalitatea de gen şi este angajată în promovarea tuturor drepturilor femeilor.

K. Iohannis: România va revizui Strategia naţională de dezvoltare durabilă

27.09.2015

K. Iohannis: România va revizui Strategia naţională de dezvoltare durabilăPreşedintele Klaus Iohannis a anunţat, duminică, la ONU, că România va revizui Strategia naţională de dezvoltare durabilă, urmând ca aceasta să aibă la bază susţinerea incluziunii persoanelor cu dizabilităţi, a tinerilor şi a femeilor, în politicile de dezvoltare.

Iohannis, românilor din SUA: Puteţi fi emisari ai culturii domniei legii în România

27.09.2015

Iohannis, românilor din SUA: Puteţi fi emisari ai culturii domniei legii în RomâniaPreşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că există trei căi prin care românii din SUA pot susţine Parteneriatul strategic dintre cele două ţări, printre care faptul că aceştia pot fi "emisari ai domniei legii" în România.

B. Aurescu a participat la Conferinţa Ministerială a Francofoniei, desfăşurată la New York

26.09.2015

B. Aurescu a participat la Conferinţa Ministerială a Francofoniei, desfăşurată la New YorkMinistrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat sâmbătă la Conferinţa Ministerială a Francofoniei, desfăşurată la New York, în marja Adunării Generale a ONU.

V. Ponta: R. Moldova trebuie să atingă un tip de independenţă energetică, ceea ce România a reuşit deja

22.09.2015

V. Ponta: R. Moldova trebuie să atingă un tip de independenţă energetică, ceea ce România a reuşit dejaPremierul Victor Ponta a anunţat marţi că, în cadrul şedinţei comune de guvern România - Republica Moldova, a fost parafat un nou protocol adiţional la acordul care permite finanţarea nerambursabilă a unor proiecte pentru interconectarea sistemelor de transport de energie.

Aurescu l-a primit pe noul ambasador al SUA la Bucureşti

21.09.2015

Aurescu l-a primit pe noul ambasador al SUA la BucureştiMinistrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu l-a primit luni pe Hans G. Klemm - ambasadorul agreat al SUA la Bucureşti, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, context în care cei doi oficiali au evidenţiat nivelul excelent şi privilegiat al relaţiilor româno-americane, care în 2015 aniversează 135 de ani de existenţă.

Programări pașapoarte Secția Consulară

21.08.2015

Incepand cu data de 1 septembrie 2015 cetatenii romani vor avea posibilitatea de a obtine…

Școala de weekend

23.09.2015

Liga Studenților Români din Străinătate - Filiala Franța lansează « Școala de weekend…

Cursuri la Şcoala română din Paris în anul şcolar 2015 – 2016

24.08.2015

Şcoala română din Paris propune pentru anul şcolar 2015 – 2016 cursuri ce se adreseaza…

Ceremonia de decorare a Ambasadorului Bogdan Mazuru cu Ordinul Național al Meritului Republicii Franceze, în grad de Mare Ofițer

29.07.2015

La 28 iulie a.c, Ambasadorul Bogdan Mazuru a fost decorat cu Crucea de Mare Ofițer al Ordinului…