România

"Inimi cicatrizate" de Radu Jude, Premiul special al juriului la Locarno

13.08.2016

"Inimi cicatrizate" de Radu Jude, Premiul special al juriului la Locarno​Lungmetrajul "Inimi cicatrizate" a câştigat, sâmbătă, "Premio speciale della giuria" în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno (3-13 august).

Gîtman a salutat decizia Elveţiei de a elimina restricţiile de pe piaţa muncii pentru cetăţenii români

09.08.2016

Gîtman a salutat decizia Elveţiei de a elimina restricţiile de pe piaţa muncii pentru cetăţenii români​Secretarul de stat pentru afaceri globale, Daniela Gîtman, l-a primit marţi pe ambasadorul agreat al Elveţiei la Bucureşti, Urs Herren, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare, prilej cu care a salutat decizia acestui stat de a elimina restricţiile de pe piaţa muncii pentru cetăţenii românii începând cu 1 iunie 2016.

Iohannis subliniază necesitatea dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului strategic cu SUA

08.08.2016

Iohannis subliniază necesitatea dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului strategic cu SUAPreşedintele Klaus Iohannis a primit luni, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Congresului Statelor Unite ale Americii, context în care a subliniat necesitatea dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului strategic cu această ţară, prezentând avantajele economiei româneşti, aflate în creştere, pentru investitorii americani.

Comănescu: La Summitul de la Varșovia s-a reafirmat soliditatea, unitatea și solidaritatea NATO

28.07.2016

Comănescu: La Summitul de la Varșovia s-a reafirmat soliditatea, unitatea și solidaritatea NATOMinistrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat joi că la Summitul de la Varșovia s-a reafirmat în termeni foarte clari soliditatea, unitatea și solidaritatea Alianței Nord-Atlantice.

Participarea ministrului Lazăr Comănescu la Reuniunea Ministerială a Coaliției anti-Daesh

21.07.2016

Participarea ministrului Lazăr Comănescu la Reuniunea Ministerială a Coaliției anti-Daesh​Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a participat joi, 21 iulie 2016, la Washington DC, la Reuniunea Ministerială a Coaliției Globale anti-Daesh.

L. Comănescu: Valul de atentate din UE demonstrează nevoia de consolidare a securității europene

18.07.2016

L. Comănescu: Valul de atentate din UE demonstrează nevoia de consolidare a securității europeneValul de atentate cu care se confruntă Uniunea Europeană în ultima perioadă demonstrează încă o dată nevoia de consolidare a securității europene în plan intern, cât și a frontierelor externe, a arătat ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe (CAE), care s-a desfășurat, luni, la Bruxelles.

Summit ASEM: D. Cioloş a prezentat rolul României în proiectele de interconectare dintre Europa și Asia

15.07.2016

Summit ASEM: D. Cioloş a prezentat rolul României în proiectele de interconectare dintre Europa și AsiaPremierul Dacian Cioloș a vorbit la Summitul ASEM, care a avut loc în Mongolia, la Ulan Bator, despre rolul României în cadrul proiectelor de interconectare dintre Europa și Asia, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Vietnamul, pentru România un partener privilegiat

12.07.2016

Vietnamul, pentru România un partener privilegiat​Premierul Dacian Cioloş şi omologul său vietnamez, Nguyen Xuan Phuc, au discutat marţi, la Hanoi, despre reluarea cooperării dintre cele două ţări, şeful Executivului de la Bucureşti remarcând impresionanta dezvoltare economică a Vietnamului din ultimii ani.

Întâlnire Lazăr Comănescu – Pham Binh Minh

12.07.2016

Întâlnire Lazăr Comănescu – Pham Binh MinhMinistrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit astăzi, 12 iulie 2016, cu Pham Binh Minh, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe al Republicii Socialiste Vietnam, în contextul participării în delegația condusă de Prim-ministrul României, Dacian Cioloș, în vizită oficială la Hanoi.

Iohannis: România începe să-şi intre în rolul natural de actor important regional

09.07.2016

Iohannis: România începe să-şi intre în rolul natural de actor important regionalPreşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, după Summitul NATO, că România începe să-şi intre în rolul natural de actor important regional.

Alegeri parlamentare 2016 – înscrierea în Registrul electoral pentru votul în străinătate

08.07.2016

De la 1 aprilie a.c., vă puteți înscrie în Registrul electoral cu opțiunea „vot prin…

Profesorul Cicerone Rotaru, omagiat la Ambasada României la Paris

27.07.2016

Cu ocazia împlinirii a 90 de ani, ambasadorul Luca Niculescu i-a înmânat prof. dr. h. c.…

Comunicat de presă

15.07.2016

Ca urmare a atacului de la Nisa soldat cu numeroase victime, Ambasada României la Paris și…

Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul de la Nisa, Franţa

15.07.2016

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc…