România

Iohannis: Schimbarea mentalităţilor privind Holocaustul nu se poate face fără o educaţie trainică

28.06.2016

Iohannis: Schimbarea mentalităţilor privind Holocaustul nu se poate face fără o educaţie trainicăSchimbarea mentalităţilor privind Holocaustul nu se poate face fără o educaţie trainică şi fără o solidă platformă de dezbateri cu privire la tragicele evenimente ale secolului XX, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis: România e conştientă că trebuie să se implice pentru românii din Marea Britanie şi o va face

28.06.2016

Iohannis: România e conştientă că trebuie să se implice pentru românii din Marea Britanie şi o va faceRomânia este conştientă că trebuie să se implice pentru românii din Marea Britanie şi va face acest lucru, iar decizia poporului britanic, în urma referendumului, ca Regatul să iasă din Uniunea Europeană trebuie abordată cu luciditate şi calm, a declarat marţi, la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis.

MAE: Drapelul Naţional – simbolul suprem al unităţii şi identităţii româneşti

26.06.2016

MAE: Drapelul Naţional – simbolul suprem al unităţii şi identităţii româneştiMinisterul Afacerilor Externe (MAE) reafirmă, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional  simbolul suprem al unităţii şi identităţii româneşti - angajamentul său în promovarea peste hotare a intereselor ţării, prin activitatea diplomaţiei române pusă în slujba valorilor şi principiilor naţionale.

Iohannis: Regretăm acest vot, dar îl respectăm; România e convinsă că UE trebuie să continue

24.06.2016

Iohannis: Regretăm acest vot, dar îl respectăm; România e convinsă că UE trebuie să continue​România rămâne ataşată proiectului european, fiind convinsă că UE trebuie să continue, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis.

Cioloş: Regret rezultatul referendumului din Marea Britanie, e o opţiune pe care o respectăm

24.06.2016

Cioloş: Regret rezultatul referendumului din Marea Britanie, e o opţiune pe care o respectămPremierul Dacian Cioloş spune că a luat notă cu regret de rezultatul referendumului din Marea Britanie, însă precizează că respectă decizia poporului britanic.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu ambasadorii statelor membre UE subiectele de pe agenda reuniunii Consiliului European şi obiectivele Summitului NATO

23.06.2016

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu ambasadorii statelor membre UE subiectele de pe agenda reuniunii Consiliului European şi obiectivele Summitului NATOSubiectele de pe agenda reuniunii Consiliului European şi obiectivele României la Summitul NATO s-au numărat printre temele discuţiilor ce au avut loc, joi, între preşedintele Klaus Iohannis şi ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti.

MAE pledează pentru identificarea unor soluţii politice la crizele actuale

20.06.2016

MAE pledează pentru identificarea unor soluţii politice la crizele actualeMinisterul Afacerilor Externe salută celebrarea, pe 20 iunie, a Zilei Mondiale a Refugiatului şi pledează pentru identificarea unor soluţii politice la crizele actuale, prin eforturi susţinute ale comunităţii internaţionale.

Iohannis: La Summitul de la Varşovia este nevoie de decizii care definesc NATO pentru viitor

20.06.2016

Iohannis: La Summitul de la Varşovia este nevoie de decizii care definesc NATO pentru viitor​Summitul NATO de la Varşovia trebuie să transmită un mesaj puternic de solidaritate, unitate şi coeziune în actualul context internaţional, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni. Şeful statului a afirmat că la Summitul de la Varşovia 'NATO va trebui să ia nişte decizii care, pe de-o parte, sunt foarte clare, pe de altă parte, e nevoie de decizii care definesc NATO pentru viitor".

MAE: Campania "Dialog cu Diaspora pe teme consulare" la Bonn

19.06.2016

MAE: Campania "Dialog cu Diaspora pe teme consulare" la BonnConducerea Departamentului Consular din MAE a avut întâlniri cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Germania, precum şi cu diplomaţii români cu atribuţii consulare din Danemarca, Polonia, Elveţia, Cehia, Austria, Luxemburg, Belgia şi Olanda.

Iniţiativa navală la Marea Neagră se referă la exerciţiu şi training comun; nu creează nimeni o flotă NATO

16.06.2016

Iniţiativa navală la Marea Neagră se referă la exerciţiu şi training comun; nu creează nimeni o flotă NATOPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că iniţiativa navală la Marea Neagră se referă la exerciţiu şi training comun, subliniind că NATO nu poate şi nu doreşte să întreţină o flotă proprie în Marea Neagră.

Comunicat de presă

15.07.2016

Ca urmare a atacului de la Nisa soldat cu numeroase victime, Ambasada României la Paris și…

Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul de la Nisa, Franţa

15.07.2016

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc…

Alegeri parlamentare 2016 – înscrierea în Registrul electoral pentru votul în străinătate

08.07.2016

De la 1 aprilie a.c., vă puteți înscrie în Registrul electoral cu opțiunea „vot prin…

Vernisaj „À nous Brancusi”

28.06.2016

Asociația Pariziană a Artiștilor Români (APAR) și Galeria de artă Amarica din capitala…