România

B. Aurescu: Parteneriatele cu statele din vecinătatea estică şi sudică a UE şi NATO, o relaţie reciproc benefică

10.07.2015

B. Aurescu: Parteneriatele cu statele din vecinătatea estică şi sudică a UE şi NATO, o relaţie reciproc beneficăRomânia se concentrează pe vecinătatea estică şi sudică ale UE şi NATO, dar nu îşi defineşte parteneriatele din aceste regiuni din perspectiva de "donator", ci ca o relaţie reciproc benefică cu statele beneficiare, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul unei conferinţe internaţionale care a avut loc la Dubrovnik.

România susţine creşterea eforturilor pentru rezolvarea conflictelor din zona Mării Negre

10.07.2015

România susţine creşterea eforturilor pentru rezolvarea conflictelor din zona Mării Negre​Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniţă, a declarat vineri că intensificarea eforturilor pentru soluţionarea conflictelor prelungite de la Marea Neagră este, în contextul crizei din Ucraina, necesară pentru a preveni extinderea instabilităţii la nivel regional.

Priorităţile preşedinţiei în exerciţiu a României la OCEMN

06.07.2015

Priorităţile preşedinţiei în exerciţiu a României la OCEMN​Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a prezentat luni, la Istanbul, la sediul Secretariatului Internaţional Permanent al OCEMN, priorităţile României pentru mandatul de preşedinţie în exerciţiu a Organizaţiei Cooperării E

Scopul principal al întâlnirii cu J. Stoltenberg, evaluarea implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO

02.07.2015

Scopul principal al întâlnirii cu J. Stoltenberg, evaluarea implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATOMinistrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit joi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, scopul principal fiind evaluarea implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO din Marea Britanie, precum şi discutarea priorităţilor în perspectiva Summit-ului Aliat de anul viitor, din Polonia, cât şi a contribuţiilor României în acest scop.

Iohannis: România îşi propune să fie un furnizor de securitate într-un context foarte complicat

02.07.2015

Iohannis: România îşi propune să fie un furnizor de securitate într-un context foarte complicatPreşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că România îşi propune să fie un furnizor de securitate într-un context "foarte complicat".

B. Aurescu: Energia nucleară ocupă un loc important în eforturile de consolidare a securităţii energetice

30.06.2015

B. Aurescu: Energia nucleară ocupă un loc important în eforturile de consolidare a securităţii energetice​Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a declarat, marţi, că energia nucleară are un rol important în eforturile de consolidare a securităţii energetice şi în reducerea emisiilor, apreciind, în acest context, că trebuie menţinute "intacte" competenţele naţionale în ceea ce priveşte "mixul naţional energetic".

Obiectivul României – consolidarea securităţii naţionale şi a celei Aliate, dar şi dezvoltarea parteneriatelor strategice

29.06.2015

Ministrul afacerilor externe Bogdan AurescuMinistrul Afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, la invitaţia ministrului Apărării, Mircea Duşa, la reuniunea anuală a ataşaţilor români ai apărării, prilej cu care a subliniat că dezvoltările de securitate din estul şi sudul Alianţei Nord-Atlantice şi UE testează rezistenţa întregii arhitecturi de securitate a Europei.

România sprijină implementarea Acordurilor de Asociere cu UE ale R. Moldova, Georgiei şi Ucrainei

27.06.2015

România sprijină implementarea Acordurilor de Asociere cu UE ale R. Moldova, Georgiei şi Ucrainei​România sprijină implementarea cuprinzătoare a Acordurilor de Asociere UE cu Rep. Moldova, Georgia şi Ucraina şi continuarea în ritm susţinut a proceselor de reformă, astfel încât ele să îşi atingă obiectivul de asociere politică şi integrare economică, cu impact esenţial în democratizarea şi modernizarea societăţii în aceste state.

Iohannis: Implicarea în consolidarea Uniunii economice este importantă pentru România

26.06.2015

Iohannis: Implicarea în consolidarea Uniunii economice este importantă pentru România​Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la finalul reuniunii Consiliului European de Vară, că din perspectiva aderării la euro, urmărirea "cu maximă atenție" și implicarea în procesul de consolidare a Uniunii economice și monetare au, pentru România, "o importanță specială".

Preşedintele Iohannis a prezentat Parlamentului Strategia Naţională de Apărare a Ţării

22.06.2015

Preşedintele Iohannis a prezentat Parlamentului Strategia Naţională de Apărare a Ţării​Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat luni Parlamentului Strategia Naţională de Apărare a Ţării, intitulată "O Românie puternică în Europa şi în lume".

Ceremonia de decorare a Ambasadorului Bogdan Mazuru cu Ordinul Național al Meritului Republicii Franceze, în grad de Mare Ofițer

29.07.2015

La 28 iulie a.c, Ambasadorul Bogdan Mazuru a fost decorat cu Crucea de Mare Ofițer al Ordinului…

Întâlnirea dintre Ambasadorul Bogdan Mazuru și Ministrul Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale, Laurent Fabius

29.07.2015

La 27 iulie a.c, Ambasadorul Bogdan Mazuru a fost primit de către Ministrul Afacerilor Externe și …

Ediția 2015 a concursului filatelic EUROPA

01.07.2015

Asociația operatorilor poștali europeni PostEurop a lansat ediția 2015 a concursului filatelic…

Metodologia pentru școlarizarea românilor de pretutindeni în învățământul din România pentru anul școlar 2015 - 2016

29.06.2015

Ministerul Educației și Cercetării Științifice a dat publicității Metodologia pentru…