România

Iohannis: Trebuie să fim vigilenţi şi să prevenim acţiunile şi iniţiativele radicale, utopice şi extremiste

23.08.2015

Preşedintele Klaus Iohannis​Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj cu prilejul Zilei comemorării victimelor fascismului şi comunismului, în care subliniază că acţiunile şi iniţiativele radicale, utopice şi extremiste trebuie prevenite, inclusiv cele de pe scena politică.

MAE salută preluarea, din 2017, a președinției A-WEB de către președintele AEP

19.08.2015

MAE salută preluarea, din 2017, a președinției A-WEB de către președintele AEP​Ministerul Afacerilor Externe salută preluarea președinției Asociației Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB), din 2017, de către președintele Autorității Electorale Permanente din România, Ana Maria Pătru.

Românii de pretutindeni trebuie să se bucure de drepturile fundamentale ce vizează păstrarea identităţii lor

10.08.2015

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu​Ministrul Bogdan Aurescu a transmis, luni, un mesaj participanţilor la lucrările Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, în care arată preocuparea permanentă pe care statul român o are pentru conservarea, promovarea şi dezvoltarea identităţii românilor de pretutindeni.

Peste 2.000 de copii din comunităţile româneşti din afara graniţelor au participat la taberele ARC România

04.08.2015

Peste 2.000 de copii din comunităţile româneşti din afara graniţelor au participat la taberele ARC RomâniaPeste 2.000 de copii şi tineri din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Albania, Republica Macedonia, Italia, Spania, Grecia şi Canada au participat la programul de tabere "ARC" 2015

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Expo Milano pe ritmuri de cântec popular

29.07.2015

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Expo Milano pe ritmuri de cântec popularZiua României la Expo Milano 2015, sărbătorită concomitent cu Ziua Imnului Naţional, a început, miercuri, în ritm de dansuri tradiţionale româneşti şi s-a încheiat pe tonurile Rapsodiei lui George Enescu.

Elevii români – locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Chimie; patru medalii câştigate la Baku

29.07.2015

Dumitru CălugăruEchipa României a obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la cea de a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 20 - 29 iulie, la Baku (Azerbaijan), rezultat care a clasat-o pe locul I în Europa şi pe 6 în lume, într-un clasament neoficial al ţărilor participante (79). 

Daniel Ioniţă: România îşi reiterează sprijinul ferm pentru lupta împotriva terorismului

28.07.2015

Secretarul de stat Daniel IoniţăSecretarul de stat pentru afaceri strategice din Ministerul Afacerilor Externe, Daniel Ioniţă, a participat marţi la reuniunea ministerială "Combaterea fluxului luptătorilor terorişti străini", organizată la Madrid, cu prilejul reuniunii speciale a Comitetului ONU împotriva terorismului.

Ministrul Aurescu a discutat cu secretarul general al NATO despre vizita în Muntenegru

24.07.2015

Ministrul Bogdan AurescuMinistrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, vineri, o convorbire telefonică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pe care l-a informat cu privire la rezultatele vizitei comune în Muntenegru a şefilor diplomaţiilor din România, Polonia, Croaţia şi Ungaria, care a avut loc la iniţiativa ministrului român, în perioada 22-23 iulie.

Secretarul de stat George Ciamba a participat la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

24.07.2015

Secretarul de stat George Ciamba​Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a participat, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, care s-a desfăşurat la Luxemburg.

Aurescu: România se află în prezent la cel mai înalt grad de securitate din istoria sa contemporană

22.07.2015

Aurescu: România se află în prezent la cel mai înalt grad de securitate din istoria sa contemporană​Miniştrii de Externe din România, Polonia, Croaţia şi Ungaria au participat miercuri, alături de omologul muntenegrean, la un seminar pe tema Politicii NATO a Uşilor Deschise, prilej cu care au fost evidenţiate de către şeful diplomaţiei române Bogdan Aurescu beneficiile de securitate, dar şi economice pe care le generează calitatea de membru al Alianţei Nord-Atlantice

Concurs

28.08.2015

Pentru a permite accesul unui număr cât mai mare de copii la concursul dedicat Zilei Limbii…

Programări pașapoarte Secția Consulară

21.08.2015

Incepand cu data de 1 septembrie 2015 cetatenii romani vor avea posibilitatea de a obtine…

Invitaţie de participare la selecţia de oferte pentru servicii de reprezentare juridică

11.08.2015

Pentru atribuirea contractului de reprezentare juridică a intereselor României, prin intermediul…

Concurs

07.08.2015

Cu ocazia Zilei Limbii Române, 31 august, Ambasada României organizează un concurs de redactare…