România

MAE aniversează 20 de ani de la semnarea Tratatului cu Ungaria

16.09.2016

sediul MAE​Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a salutat, vineri, aniversarea a 20 ani de la semnarea la Timişoara a Tratatului de Înţelegere, Cooperare şi Bună Vecinătate între România şi Ungaria, document apreciat a fi "un reper fundamental pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, precum şi pentru susţinerea aspiraţiilor lor".

Iohannis: România îşi doreşte o integrare mai profundă în UE; vrem să fim în nucleul Uniunii

16.09.2016

Iohannis: România îşi doreşte o integrare mai profundă în UE; vrem să fim în nucleul UniuniiChestiunea aderării României la spaţiul Schengen nu este rezolvată, dar are o evoluţie cu trend pozitiv, a afirmat vineri preşedintele Klaus Iohannis după reuniunea informală a Consiliului European de la Bratislava.

România acţionează de mult timp ca membru "de facto" al Schengen; ne simţim sprijiniţi de Franţa

13.09.2016

România acţionează de mult timp ca membru "de facto" al Schengen; ne simţim sprijiniţi de FranţaRomânia acţionează de mult timp ca membru "de facto" al spaţiului Schengen, a afirmat marţi, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis.

MAE şi Ambasada SUA marchează 5 ani de Parteneriat Strategic; Iohannis: România – partener de încredere al Statelor Unite

13.09.2016

sediul MAEMinisterul Afacerilor Externe (MAE) şi Ambasada SUA la Bucureşti marchează cinci ani de la adoptarea Declaraţiei Comune de Parteneriat Strategic pentru Secolul XXI cu Statele Unite ale Americii, iar preşedintele Klaus Iohannis apreciază că România a fost unul dintre cei mai de încredere parteneri ai Statelor Unite.

Cioloş: Investiţia Airbus de la Ghimbav pune România pe harta producătorilor de elicoptere din lume

13.09.2016

Cioloş: Investiţia Airbus de la Ghimbav pune România pe harta producătorilor de elicoptere din lumePremierul Dacian Cioloş a declarat marţi că investiţia Airbus de la Ghimbav pune România pe harta producătorilor de elicoptere, afirmând că autorităţile române analizează cumpărarea de elicoptere H215, care se vor produce la Ghimbav.

Comănescu subliniază importanţa implicării IHRA în eforturile de combatere a antisemitismului

13.09.2016

Comănescu subliniază importanţa implicării IHRA în eforturile de combatere a antisemitismuluiMinistrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a subliniat, marţi, importanţa pe care România o acordă consolidării capacităţii şi implicării Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) în eforturile de combatere a antisemitismului, precum şi a altor fenomene negative contemporane printre care discriminarea, rasismul şi xenofobia, precizează MAE

Întrevedere K. Iohannis – A. Merkel: Am propus crearea unei agenţii europene de combaterea terorismului

09.09.2016

Întrevedere K. Iohannis – A. Merkel: Am propus crearea unei agenţii europene de combaterea terorismuluiPreşedintele Klaus Iohannis a propus, la Berlin, crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului, el susţinând, în acest sens, că ar fi o măsură concretă, care ar putea ''realmente să crească nu numai securitatea propriu-zisă, ci şi sentimentul securităţii în interiorul Europei''.

Întrevedere L. Comănescu – Veysi Kaynak

08.09.2016

Întrevedere L. Comănescu – Veysi KaynakMinistrul de externe Lazăr Comănescu s-a întâlnit joi cu vicepremierul turc Veysi Kaynak, întrevederea oferind prilejul reafirmării stadiului foarte bun al cooperării bilaterale a României cu R. Turcia, reflectat în dialogul bilateral la toate nivelurile

Dan Neculăescu la reuniunea Comitetului delegaţilor miniştrilor de externe ai statelor membre ale CoE

08.09.2016

Dan Neculăescu la reuniunea Comitetului delegaţilor miniştrilor de externe ai statelor membre ale CoESecretarul de stat pentru afaceri strategice Dan Neculăescu a participat miercuri, la Strasbourg, la reuniunea Comitetului delegaţilor miniştrilor de externe ai statelor membre ale Consiliului Europei, context în care a reiterat poziţia României de condamnare a acţiunilor din iulie îndreptate împotriva instituţiilor turce legitime şi a subliniat importanţa Turciei ca partener strategic al ţării noastre.

E nevoie de o comunicare mai bună în legătură cu Europa şi realizările majore ale proiectului european

06.09.2016

E nevoie de o comunicare mai bună în legătură cu Europa şi realizările majore ale proiectului europeanMinistrul de externe Lazăr Comănescu a declarat marţi că este nevoie de o comunicare mai bună în legătură cu Europa şi realizările majore ale proiectului european, acesta trebuind să constituie o prioritate la nivel european şi al statelor membre în perioada următoare.

Alegeri parlamentare 2016 – înscrierea în Registrul electoral pentru votul în străinătate

08.07.2016

De la 1 aprilie a.c., vă puteți înscrie în Registrul electoral cu opțiunea „vot prin…

Profesorul Cicerone Rotaru, omagiat la Ambasada României la Paris

27.07.2016

Cu ocazia împlinirii a 90 de ani, ambasadorul Luca Niculescu i-a înmânat prof. dr. h. c.…

Comunicat de presă

15.07.2016

Ca urmare a atacului de la Nisa soldat cu numeroase victime, Ambasada României la Paris și…

Ministerul Afacerilor Externe condamnă atacul de la Nisa, Franţa

15.07.2016

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc…