România

Preşedintele Iohannis a prezentat Parlamentului Strategia Naţională de Apărare a Ţării

22.06.2015

Preşedintele Iohannis a prezentat Parlamentului Strategia Naţională de Apărare a Ţării​Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat luni Parlamentului Strategia Naţională de Apărare a Ţării, intitulată "O Românie puternică în Europa şi în lume".

România a devenit membru al Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară

20.06.2015

România a devenit membru al Organizaţiei Europene pentru Cercetare NuclearăRomânia a devenit membru cu drepturi depline al Organizaţiei Europene pentru Cercetare Nucleară (CERN), informează un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Aurescu: Este necesară aprofundarea cooperării cu partenerii NATO

19.06.2015

Aurescu: Este necesară aprofundarea cooperării cu partenerii NATO​Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a afirmat vineri, în cadrul conferinţei internaţionale GLOBSEC 2015, că este necesară aprofundarea cooperării cu partenerii NATO, referindu-se în acest sens la propunerea sa privind elaborarea unei strategii NATO faţă de partenerii estici şi sudici.

România are în vedere continuarea procesului de eficientizare şi modernizare a OCEMN

18.06.2015

România are în vedere continuarea procesului de eficientizare şi modernizare a OCEMN​Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a participat, joi, la Chişinău, la cea de-a 32-a reuniune a miniştrilor afacerilor externe ai Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), desfăşurată sub preşedinţia în exerciţiu a Republicii Moldova.

Iohannis: Portugalia reprezintă un partener foarte important al ţării noastre

17.06.2015

Iohannis: Portugalia reprezintă un partener foarte important al ţării noastre​Preşedintele Românie, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, după întrevederea cu preşedintele Anibal Cavaco Silva, că Portugalia reprezintă un partener foarte important al ţării noastre.

Bogdan Aurescu s-a întâlnit, la Chişinău, cu omologul moldovean, Natalia Gherman

17.06.2015

Bogdan Aurescu s-a întâlnit, la Chişinău, cu omologul moldovean, Natalia Gherman​Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut, miercuri, o întrevedere cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman, în cadrul vizitei efectuate la Chişinău. 

România a obţinut funcţia de preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi al Programului ONU pentru Mediu

17.06.2015

Ambasadorul României în Kenya, Iulia PatakiRomânia a obţinut funcţia de preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi al Programului Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Mediu.

Aurescu salută decizia Guvernului R. Moldova de a permite accesul cetăţenilor români pe baza cărții de identitate

16.06.2015

sediul MAEMinistrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, salută decizia adoptată de Guvernul Republicii Moldova prin care accesul cetăţenilor Uniunii Europene, inclusiv al cetăţenilor români, pe teritoriul moldovean este permis în baza cărţilor naţionale de identitate aflate în prezent în circulaţie, şi nu doar a paşaportului, ca până în prezent.

Iohannis: România şi Croaţia ar avea de câştigat în urma integrării europene a Balcanilor de Vest

15.06.2015

Iohannis: România şi Croaţia ar avea de câştigat în urma integrării europene a Balcanilor de VestPreşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că România şi Croaţia ar avea de câştigat pe multe planuri în urma integrării în Uniunea Europeană a ţărilor din Balcanii de Vest.

135 de ani de la stabilirea lor, relaţiile româno-americane sunt mai puternice decât oricând

14.06.2015

sediul MAE​Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a salutat celebrarea, duminică, a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu Statele Unite ale Americii, ministrul Bogdan Aurescu apreciind că, în prezent, relaţiile româno-americane sunt "mai puternice decât oricând".

Ediția 2015 a concursului filatelic EUROPA

01.07.2015

Asociația operatorilor poștali europeni PostEurop a lansat ediția 2015 a concursului filatelic…

Metodologia pentru școlarizarea românilor de pretutindeni în învățământul din România pentru anul școlar 2015 - 2016

29.06.2015

Ministerul Educației și Cercetării Științifice a dat publicității Metodologia pentru…

Eveniment economic dedicat României la Rueil - Malmaison

28.05.2015

La data de 13 mai 2015, la Ruel - Malmaison a avut loc un eveniment economic dedicat României,…

Eveniment economic pentru inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României la Lille

26.05.2015

Conferinţa cu tema “România – destinaţie privilegiată a schimburilor comerciale şi a…