România

Ministrul cooperării internaţionale din Qatar a exprimat interes pentru investiţii de amploare în România

Ministrul pentru Cooperare Internaţională din Statul Qatar, Khalid bin Mohammad Al-Attiyah, a exprimat luni, în cadrul întrevederii cu şeful diplomaţiei române, Teodor Baconschi, interesul pentru demararea unor investiţii qatareze de amploare în ţara noastră, în domenii precum agricultură, IT, infrastructură, construcţii, turism şi minerit.

În acest sens, şeful diplomaţiei de la Bucureşti a făcut o scurtă prezentare a oportunităţilor deschise de cooperare în aceste domenii şi a exprimat sprijinul MAE pentru concretizarea proiectelor de investiţii, relatează sursa citată.

Discuţiile celor doi oficiali s-au concentrat asupra modalităţilor de dezvoltare a relaţiilor economice dintre România şi Qatar, precum şi cele dintre România şi statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului (organizaţie regională arabă din care face parte şi Statul Qatar). Potrivit comunicatului MAE, ministrul Teodor Baconschi a reafirmat cu această ocazie determinarea părţii române de a asigura succesul viitoarei sesiuni a Comisiei Mixte România - Qatar, precum şi a celei de a doua ediţii a Forumului Economic România - Consiliul de Cooperare al Golfului, preconizat a avea loc în Emiratele Arabe Unite, în prima parte a anului 2012.

Vizita în România a oficialului de la Doha a permis şi aprofundarea subiectelor discutate în timpul vizitei oficiale efectuate de şeful diplomaţiei române în Qatar, în perioada 28-29 aprilie 2011, când cele două părţi au convenit consolidarea contactelor bilaterale în vederea elaborării şi aplicării de proiecte comune, mai menţionează comunicatul menţionat.

De asemenea, delegaţia qatareză condusă de ministrul Khalid bin Mohammad Al-Attiyah a mai avut luni, la MAE, o întrevedere de lucru cu secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…