România

Iohannis: România susţine pe deplin procesul de tranziţie democratică din Tunisia

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, pe ministrul tunisian al Afacerilor Externe, Khemaies Jhinaoui, context în care a exprimat susţinerea deplină a României pentru procesul de tranziţie democratică din Tunisia, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, discuţiile cu ministrul tunisian au vizat şi consolidarea relaţiei politice şi economice bilaterale şi intensificarea relaţiilor UE-Tunisia, respectiv aspecte regionale de securitate din Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene.

"Salutând nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale, bazate pe o tradiţie de cooperare de peste 50 de ani, preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Khemaies Jhinaoui au convenit intensificarea dialogului politic bilateral şi au apreciat necesitatea diversificării cooperării economice, astfel încât aceasta să reflecte potenţialul celor două economii", se arată în comunicat.

De asemenea, ministrul tunisian al Afacerilor Externe a mulţumit pentru sprijinul tradiţional al României faţă de Tunisia, exprimat inclusiv prin numărul mare de studenţi care au studiat şi studiază în ţara noastră.

În ceea ce priveşte relaţia Tunisiei cu Uniunea Europeană, preşedintele Iohannis a salutat progresele înregistrate de Tunisia cu privire la aprofundarea cooperării cu Bruxelles, asigurându-l pe înaltul oficial tunisian de întregul sprijin al ţării noastre în acest proces.

Cei doi interlocutori au discutat şi despre evoluţiile de securitate din Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene, cu accent pe situaţia din Libia şi Siria, respectiv pe efortul comun de combatere a terorismului.

Ministrul tunisian al Afacerilor Externe efectuează o vizită oficială la Bucureşti.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

20.02.2018

Informații utile despre programul de finanțare lansat de Ministerul pentru Românii de…

Vizita la Paris a ministrului agriculturii și dezvoltării rurale

14.02.2018

Discuții foarte bune ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, cu omologul …