România

Comănescu: Avem motive să fim siguri că poporul american va face alegerea corectă şi relaţia transatlantică va continua

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, marţi, că există motive care să arate că poporul american "va face alegerea corectă" şi relaţia transatlantică nu doar că va continua, ci se va şi consolida, întrucât "nu există alternativă" la acest lucru.​

"Cred că avem motive să fim siguri că poporul american va face alegerea corectă şi (...) va continua nu numai relaţia transatlantică, ci şi consolidarea acesteia. Nu există altă alternativă la consolidarea pe mai departe a legăturii transatlantice", a spus Comănescu, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski.

Oficialul polonez a afirmat, la rândul său, că rezultatul alegerilor din SUA ar putea afecta relaţiile în zona transatlantică. Întrebat ce aşteptări are de la următorul preşedinte american şi de la SUA, Waszczykowski a răspuns: "Lucrăm cu soluţiile hotărâte de naţiunea americană".

Întrebat dacă va fi vreo diferenţă în cazul în care Donald Trump va câştiga alegerile, ministrul de Externe polonez a declarat că nu trebuie pus accentul pe retorica de campanie, care, în opinia sa, ar putea fi diferită de ce se va întâmpla după.

"În timpul campaniei sunt reguli diferite. Se întâmplă în SUA, dar şi în Europa, deci înclin să nu iau în considerare ideile şi cuvintele menţionate în timpul campaniei, că acestea vor fi cele care îl vor ghida pe viitorul preşedinte", a adăugat demnitarul polonez.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Carte de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei României la Paris

12.12.2017

În memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României, șef al statului român între anii…

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…