România

D. Cioloş: România va fi unul dintre statele care va beneficia de fonduri din viitorul buget pentru agricultură

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat, marţi, că România va beneficia de un buget mai mare din Politica Agricolă Comune, însă va trebui să-şi definească o serie de obiective în raport cu UE în acest caz.

"România va fi unul din statele membre, probabil puţinele state membre, care va fi beneficiar al viitorului buget al Politicii Agricole Comune, deci care va avea o alocare bugetară mai mare decât în momentul de faţă, atât pe primul pilon cât şi pe partea de dezvoltare rurală. Însă, va trebui să-şi definească obiective în agricultură care să ţină cont de aceste trei mari obiective: securitatea alimentară, buna gestionare a resurselor naturale şi coeziunea teritoriului rural", a afirmat Cioloş la întâlnirea cu comisiile pentru politică economică ale Parlamentului.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte politica de vecinătate şi politica de relaţii externe, comisarul European a declarat că UE va acorda o pondere mai mare în bugetul pentru perioada de după 2014 decât în perioada actuală.

În plus, el a arătat că CE consideră importantă relaţia de vecinătate cu estul.

În acest context, Cioloş a precizat că CE va propune un instrument european de vecinătate pentru dezvoltarea agricolă şi rurală, pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare în state precum Georgia, Ucraina şi Republica Moldova.

"Vom folosi acest buget pentru politica de vecinătate şi pentru a stimula dezvoltarea economică în aceste regiuni. (...) Cred că este un element de interes pentru România, dată fiind relaţia privelegiată pe care România poate să o aibă cu anumite ţări din vecinătate şi mai ales pe domeniul agricol. România ar putea contribui la aceste proiecte", a subliniat comisarul European pentru Agricultură.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…