România

Harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate

Pentru a facilita accesul alegătorilor români din afara ţării la adresele celor 417 secţii de votare organizate în străinătate, Ministerul Afacerilor Externe le pune la dispoziție o hartă interactivă realizată pe platforma Google Maps şi accesibilă prin intermediul site-ului MAE la adresa http://www.mae.ro/parlamentare-2016.

Harta interactivă este disponibilă și în aplicația ROdiaspora dezvoltată în cadrul programului GovITHub. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, aplicația pune la dispoziția utilizatorilor de device mobil Android o hartă interactivă a tuturor celor 417 secții de votare oficiale ale României din lume și lista BEC a candidaților care vor reprezenta diaspora în Senat și Parlament, precum și documente și ghiduri esențiale dezvoltate de Ministerul Afacerilor Externe pe subiecte precum procesul de vot, legislație și fiscalitate, procesul de revenire în țară și alte comunicări importante și relevante pentru românii din afara granițelor.

La alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 11 decembrie 2016 alegătorii români din străinătate au la dispoziţie 417 secţii de votare, cu 111 mai multe decât la alegerile parlamentare din 2012 şi cu 123 mai multe decât la alegerile prezidențiale din 2014.

Votul în străinătate se va desfăşura, în ansamblu, pe durata a 35 de ore. Conform legii, scrutinul se derulează în intervalul orar 07.00-21.00 (ora locală).

Votul a debutat la Auckland, Noua Zeelandă,  la ora 20.00, ora României (ora 7.00 ora locală).

Raportat la fusul orar din România, procesul electoral din străinătate se va încheia luni, 12 decembrie 2016, la ora 7.00 (ora României), pe Coasta de Vest a SUA (secţiile de vot de la Los Angeles, Sacramento, Seattle, San Francisco, Las Vegas şi Portland) şi la Vancouver în Canada.

Carte de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei României la Paris

12.12.2017

În memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României, șef al statului român între anii…

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…