România

Elevii români au cucerit şase medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe

Lotul de juniori al României a cucerit o medalie de aur şi cinci de argint la a XIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe, desfăşurată în perioada 2-11 decembrie în Bali (Indonezia).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei marele performer este Sergiu Petruşca, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional 'Liviu Rebreanu' din Bistriţa, laureat cu aur.

Au obţinut medalii de argint Miruna Ioana Belciu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional 'Gheorghe Vrânceanu' din Bacău, Alexandra Bianca Petrescu şi Maria Ioana Popa, eleve în clasa a X-a la Colegiul Naţional din Iaşi, Ioana Daria Radu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti, respectiv Răzvan Ovidiu Hârşan, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti.

Miruna Ioana Belciu şi-a egalat performanţa de la ediţia anterioară, fiind la a doua medalie de argint în această competiţie, conform sursei citate.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ cu subiecte care acoperă trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Participanţii susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică - experiment/laborator (pe echipe, formate din trei elevi).

La ediţia din acest an au participat 276 de elevi din 48 de ţări.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

20.02.2018

Informații utile despre programul de finanțare lansat de Ministerul pentru Românii de…

Vizita la Paris a ministrului agriculturii și dezvoltării rurale

14.02.2018

Discuții foarte bune ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, cu omologul …