România

Birchall a condus prima reuniune a Comitetului de coordonare a Sistemului naţional de gestionare a afacerilor europene, în noul format

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a condus, vineri, prima reuniune a Comitetului de coordonare a Sistemului naţional de gestionare a afacerilor europene, în noul format al acestuia, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

În cadrul reuniunii au fost discutate trei aspecte principale. În primul rând, a fost prezentată nouă structură şi modul de funcţionare ale Sistemului naţional de gestionare a afacerilor europene, conform modificărilor normative recente.

Au fost trecute în revistă acţiunile necesare pe termen scurt şi mediu pentru pregătirea exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în semestrul I 2019. Au fost, de asemenea, discutate priorităţile României în raport cu agenda europeană în perioada imediat următoare, cu accent pe pregătirea participării României la reuniunile ministeriale ale Consiliului Uniunii Europene din cursul acestei luni, arată sursa citată.

"O bună coordonare în elaborarea mandatelor României în plan european, precum şi pregătirea eficientă a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, reprezintă demersuri esenţiale pentru îndeplinirea acelor obiective pe care le aşteaptă fiecare român", a declarat ministrul Ana Birchall, potrivit comunicatului.

Comitetul de coordonare a Sistemului naţional de gestionare a afacerilor europene, care funcţionează în actuala sa formă în baza HG nr.34/ 2017 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional de gestionare a afacerilor europene în vederea participării României la procesul decizional al instituţiilor Uniunii Europene, îşi desfăşoară activitatea sub conducerea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, şi sub îndrumarea prim-ministrului Sorin Grindeanu.

Principalul obiectiv al acestuia este asigurarea participării eficiente a României la procesul decizional din cadrul instituţiilor Uniunii Europene. Comitetul se reuneşte săptămânal, asigurând o reprezentare a tuturor ministerelor şi a altor organe de specialitate, la nivel de secretar de stat cu atribuţii în domeniul afacerilor europene, precizează MAE.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Rezultatul concursului pentru selecția și atribuirea bursei „Ierunca-Lovinescu” 2018/2019

13.07.2018

PROCES-VERBAL încheiat astăzi, 13 iulie 2018, cu ocazia concursului organizat pentru…

Anunț privind lansarea concursului pentru bursa „Ierunca-Lovinescu” 2018/2019

29.05.2018

În temeiul HG nr. 392/2016, Ministerul Afacerilor Externe acordă bursa anuală…

Reuniune la Ambasada României la Paris a coordonatorilor oficiilor consulare de carieră și consulii onorifici ai României din Franța

02.05.2018

Ne-am întâlnit astăzi la Ambasadă cu coordonatorii oficiilor consulare de carieră și…