România

Birchall: Abuzul împotriva copiilor – una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului

Abuzul împotriva copiilor constituie una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului în întreaga lume, dar şi una dintre faptele cele mai rar sancţionate de către autorităţi, deşi reprezintă o ameninţare la adresa dezvoltării armonioase într-o societate, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

Birchall a fost prezentă, la Palatul Victoria, la evenimentul de lansare în România a Parteneriatului global "Opriţi Violenţa Împotriva Copiilor''.

"Violenţa împotriva copiilor creează costuri enorme pentru comunităţile sale, naţiune şi pentru întreaga societate. Violenţa împotriva copiilor se reflectă în mod direct asupra educaţiei, a rezultatelor şcolare, a randamentului şi a capacităţii de adaptare în societate. Violenţa la vârste fragede creează traume ce-l vor urmări pe copil de-a lungul întregii vieţi. Studii de specialitate ne arată că subiecţii actului de abuz de orice fel fie devin victime ale societăţii, fie se transformă în agresori", a afirmat ministrul.

Ea a arătat că, deşi pedepsele fizice şi tratamentele umilitoare împotriva copiilor sunt interzise prin lege, multe cazuri de violenţă la care cei mici sunt supuşi au loc în spatele uşilor şi nu sunt niciodată dezvăluite, iar autorităţile nu pot lua măsuri.

"În România, cel puţin un copil din zece e victima unei forme de violenţă. De-a lungul ultimilor ani, numărul cazurilor raportate a crescut îngrijorător de mult, fiind înregistrate aproximativ 12.000 de cazuri de abuz, neglijare ori exploatare a celor mici", a precizat Birchall.

Ministrul s-a referit şi la pericolul pe care îl reprezintă internetul din acest punct de vedere.

"În calitate de mamă a unui adolescent de 16 ani sunt absolut îngrozită de ce poate găsi pe internet. Asta nu înseamnă că internetul nu este un mediu care să fie la îndemâna copiilor, dar, în acelaşi timp, trebuie să existe şi acea protecţie. (...) Să încercăm să includem inclusiv în programa şcolară anumite elemente de protecţie pentru securitatea cibernetică", a spus Ana Birchall.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Carte de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei României la Paris

12.12.2017

În memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României, șef al statului român între anii…

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…