România

Meleşcanu a vorbit cu reprezentanţii UCOR despre consolidarea prezenţei lor la evenimentele de diplomaţie publică

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanţii Uniunii Consulilor Onorifici din România şi a vorbit cu aceştia inclusiv despre consolidarea prezenţei lor în cadrul evenimentelor de diplomaţie, informează MAE într-un comunicat.

În conformitate cu priorităţile programului de guvernare legate de diplomaţia economică şi diplomaţia publică, au fost trecute în revistă stadiul şi perspectivele dialogului instituţional cu corpul consulilor onorifici străini acreditaţi în România, lansat în noiembrie 2016, arată sursa citată.

Şeful diplomaţiei române a subliniat rolul instituţiei consulilor onorifici, de punte de legătură cu ţările pe care aceştia le reprezintă în România, cu precădere pe linia diplomaţiei economice şi a relaţionării interumane, exprimând totodată disponibilitatea MAE de a aprofunda dialogul cu UCOR, inclusiv în format extins cu alte instituţii şi ministere de linie relevante.

Întâlnirea a prilejuit o trecere în revistă a unor idei şi iniţiative menite să ducă la întărirea reprezentativităţii corpului consulilor onorifici din România şi la consolidarea prezenţei acestora în cadrul evenimentelor de diplomaţie economică şi publică, precizează MAE.

Uniunea Consulilor Onorifici din România a fost înfiinţată în iunie 2015 ca organizaţie non-guvernamentală (23 de membri fondatori), cu scopul de a promova şi a încuraja parteneriatele de specialitate şi proiectele sociale de interes comun pentru consulii onorifici din România. Preşedintele UCOR este Andreas Huber, consul onorific al Austriei la Sibiu.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

20.02.2018

Informații utile despre programul de finanțare lansat de Ministerul pentru Românii de…

Vizita la Paris a ministrului agriculturii și dezvoltării rurale

14.02.2018

Discuții foarte bune ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, cu omologul …