România

Companiile malteze pot să crească nivelul investiţiilor în România

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la sediul Guvernului maltez, cu prim-ministrul Rep. Malta, Joseph Muscat, cu care a discutat despre Brexit, pregătirea Consiliului European din aprilie şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Iohannis şi-a exprimat aprecierea pentru modul în care Malta exercită preşedinţia Consiliului UE şi a reiterat sprijinul pentru priorităţile pe care şi le-a asumat această ţară pe perioada mandatului de şase luni.

"În pregătirea exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru din 2019, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat interesul ţării noastre pentru un schimb de bune practici cu partea malteză", se arată în comunicat.

Preşedintele Iohannis şi premierul maltez au insistat asupra necesităţii dezvoltării relaţiilor bilaterale dintre cele două state, în special în ceea ce priveşte cooperarea economică.

"Preşedintele Iohannis consideră că există un potenţial sporit de schimburi economice, iar companiile malteze pot să crească nivelul investiţiilor în ţara noastră, cu precădere în sectoarele IT, industrial şi agro-alimentar", precizează Administraţia Prezidenţială.

Totodată, în comunicat se arată că experienţa malteză în materie de absorbţie a fondurilor structurale poate constitui pentru România un model şi o sursă de inspiraţie în accesarea banilor europeni.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

20.02.2018

Informații utile despre programul de finanțare lansat de Ministerul pentru Românii de…

Vizita la Paris a ministrului agriculturii și dezvoltării rurale

14.02.2018

Discuții foarte bune ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, cu omologul …