România

Birchall: Austria şi România vor colabora pentru a avea mandate de succes în fruntea Consiliului UE

Austria şi România, ţări ce vor asigura succesiv preşedinţia rotativă, vor colabora pentru a avea mandate de succes în fruntea Consiliului UE în semestrul al doilea din 2018, respectiv în primul semestru din 2019, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall

Potrivit unui comunicat al MAE Ana Birchall a avut o întrevedere cu Sebastian Kurz, ministrul austriac pentru Europa, Integrare şi Relaţii Externe, în contextul vizitei oficiale pe care o efectuează la Viena.

"Deţinerea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE reprezintă în egală măsură o provocare, dar şi o excelentă oportunitate pe care dorim să o valorificăm, în acord cu principiile şi valorile Uniunii şi cu angajamentul pentru o Uniune Europeană mai puternică şi mai coezivă. Austria şi România, ţări ce vor asigura succesiv preşedinţia rotativă, vor colabora pentru a avea mandate de succes în fruntea Consiliului UE", a subliniat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, conform comunicatului citat.

Ana Birchall a adăugat că una dintre temele care va genera un interes major în mandatul ambelor preşedinţii ale Consiliului UE va fi viitorul buget multianual al Uniunii.

"Atât România, cât şi Austria acordă o importanţă deosebită discuţiilor privind Cadrul Financiar Multianual. Va fi o temă de prim-plan pe agenda ambelor preşedinţii ale Consiliului UE - austriacă şi română - în condiţiile în care suntem conştienţi că bugetul UE post-2020 trebuie să reflecte de o manieră adecvată principalele preocupări de la nivelul Uniunii. Pentru România, Europa are nevoie în continuare de politici comune care să ajute la reducerea decalajelor dintre regiuni. De aceea, menţinerea Politicii de Coeziune şi a Politicii Agricole Comune la nivelul UE este fundamentală", a spus Birchall.

În cadrul întrevederii au fost discutate teme de actualitate de pe agenda europeană, de interes comun pentru ambele state, cu accent pe aprofundarea cooperării în domeniul afacerilor europene.

De asemenea, Strategia Dunării, Balcanii de Vest şi Parteneriatul Estic au fost teme abordate în cadrul discuţiilor dintre Ana Birchall şi Sebastian Kurz.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…