România

Victor Negrescu: Este nevoie ca toate forţele politice să vorbească unitar în domeniul afacerilor europene

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, afirmă că în domeniul pe care îl gestionează este nevoie ca toate forţele politice să vorbească unitar pentru o reprezentare adecvată a României.

"Un obiectiv esenţial – şi aici aş vrea să cred că reuşim să facem demersuri în această direcţie - mă refer la obiectivul legat de consens naţional, consens politic în domeniul afacerilor europene. Pentru o reprezentare adecvată a României avem nevoie ca toate forţele politice să vorbească unitar, avem nevoie să vorbim pe o singură voce şi uneori ar fi bine să vorbim şi pe o singură voce pentru a fi mai puternici, mai credibili în faţa partenerilor noştri şi de o lună şi jumătate construim acest consens", a declarat Negrescu, miercuri, la sesiunea plenară "Agenda României în context european" din cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

El a precizat că vizita preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, în România este un exemplu în acest sens.

Victor Negrescu a subliniat că este nevoie şi de democratizarea accesului la informaţia europeană.

"Este important (ca cetăţenii - n.r.) să cunoască cum pot valorifica apartenenţa ţării noastre la UE la zece ani de la aderare. La zece ani de la aderare probabil ar fi oportun ca atitudinea noastră să fie una schimbată, în care să ne considerăm stat cu drepturi depline şi un stat care într-adevăr participă la construcţia europeană şi ca atare avem nevoie de o populaţie foarte bine informată, dar avem nevoie mai ales de resurse umane în administraţie publică centrală şi locală foarte bine formată în ceea ce înseamnă complexitatea afacerilor europene, politica europeană de astăzi, pentru că lucrurile se schimbă, lucrurile sunt mai directe", a arătat Negrescu.

La sesiunea plenară, consilierul prezidenţial Leonard Orban a prezentat priorităţile României în domeniul afacerilor europene.

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române a început marţi, la Bucureşti, tema ediţiei din acest an fiind "O lume în schimbare: Mizele politicii externe a României".

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

Ziua Naţională sărbătorită la Ambasada României

01.12.2010

Cu ocazia Zilei Naţionale de 1 decembrie, Ambasada României la Paris a găzduit două recepţii …

Moş Crăciun la ambasadă

12.12.2010

Moş Craciun a vizitat Ambasada României la Paris în 12 decembrie, pentru a răsplăti talentul…

Programul de burse „Eugen Ionescu"

10.11.2010

La 10 noiembrie 2010 a fost lansat apelul la candidaturi pentru programul de burse doctorale şi…

Concert de colinde

10.12.2010

În seara zilei de 10 decembrie a.c., Ambasada României la Paris şi Reprezentanţa permanentă pe …